top of page

Meer over Hans...

Na vijf jaar kwamen we weer terug in Nederland om daar mijn basis- en middelbare school af te ronden. Na die tijd ben ik weer teruggegaan naar Nes Ammim, Israël om daar in de keuken zelf de maaltijden te bereiden. Weer terug in Nederland ben ik Cultureel Maatschappelijke Vorming gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. In de studie staat het verbinden van mensen met elkaar centraal. Ik merkte tijdens de studie dat er te weinig aandacht aan initiatieven rond de verbinding in koken werd gezocht. In mijn beleving kan men juist veel leren over een bepaalde cultuur door te kijken naar de gerechten die gemaakt worden binnen de cultuur.  Niet alleen door de gerechten zelf maar ook de rituelen en tradities die met het koken te maken hebben. Bovendien zijn er veel technieken en smaken die, niet binnen één, maar meerdere culturen gebruikt worden wat kan zorgen voor herkenning en verbinding.

Johannes Food is ontstaan vanuit de wens samen met mensen een betekenisvolle maaltijd te nuttigen. Met Johannes Food probeer ik mensen meer bewust te maken van de producten die worden gebruikt voor de maaltijd en wil ik hen uitdagen open te staan voor nieuwe inzichten en ervaringen.

DSCF2636.JPG
bottom of page